Wat is er nog meer te vertellen over Buurtskap de Tuunen

Waarom dit anders wonen?

De samenleving verandert. De bevolkingssamenstelling verandert. Het wonen verandert. Veel mensen wonen alleen door vergrijzing en gezinsverdunning. De verwachting is dat deze groep nog groter wordt. Een deel van deze mensen is eenzaam. Er is meer behoefte aan sociale contacten. De komende jaren zal het inwonerstal nog groeien, maar de verwachting is dat na 2025 het totaal gaat dalen. We weten dus niet zeker of de extra woningen op de lange(re) termijn nodig blijven. We hebben voldoende grote woningen en ouderen blijven steeds langer thuis. Met die redenen willen we flexibele Woontijaltijdwoningen bouwen. Dus geen traditionele rijtjeswoningen, maar kleine, energiezuinige woningen in een groene omgeving waar het fijn samenwonen is. Zelfstandig met de nodige privacy, maar wel met invloed op de eigen woonomgeving. We willen duurzame woningen bieden met lage woonlasten in een mooie omgeving, waarbij huurders zelf bijdragen door zelfwerkzaamheid en betrokkenheid. Door zelfbeheer blijven de woonlasten laag. Geen hoge servicekosten, maar wel fijn wonen ‘in het groen.’

Wat hebben we voor ogen?
Een sociale en vitale woonbuurt waar de bewoners elkaar kennen, zich verbonden voelen, actief meedoen en betrokken zijn bij de inrichting, het gebruik en beheer van de gemeenschappelijke ruimten. Een buurt met een goede balans tussen persoonlijke en gezamenlijke belangen. Iedereen draagt op eigen wijze bij aan het vormgeven en onderhouden van de woonomgeving.

Vlinders als thema voor de nieuwe straatnamen

De Kleine Vos, de Klaverspanner, het Icarusblauwtje, het Oranjetipje en de Rietspinner. Het zijn vlinders die op Texel voorkomen en het zijn de namen die de straten in ‘Buurtskap de Tuunen’ krijgen. De Vuurvlinder wordt verlengd.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden