Huisvestingsverordening Texel aangenomen

Publicatiedatum: 11-07-2019

De gemeenteraad heeft in de vergadering van woensdag 10 juli het voorstel voor het opnieuw invoeren van de Huisvestingsverordening goedgekeurd.

 

De verwachting is dat de huisvestingsverordening op 1 oktober 2019 van kracht wordt. De verordening wordt ingesteld voor vier jaar. Dit betekent voor mensen die in een sociale huurwoning op Texel willen komen wonen dat ze een maatschappelijke of economische binding met het eiland moeten hebben. Dit houdt in:

De woningzoekende heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar onafgebroken op Texel gewoond
Of
De woningzoekende heeft de afgelopen 3 jaar onafgebroken op Texel gewoond
Of
De woningzoekende, jonger dan 35 jaar, heeft na het middelbaar onderwijs Texel verlaten voor een vervolgopleiding en heeft voor zijn vertrek ten minste 6 jaar onafgebroken op Texel gewoond
Of
De woningzoekende heeft een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal een jaar bij een Texelse werkgever waarmee een inkomen wordt verkregen van minimaal het bijstandsniveau.

Woningzoekenden die niet aan minimaal één van de voorgenoemde bindingen voldoen mogen we geen woning op Texel verhuren. We zullen onze woningzoekenden ruim voordat de verordening in werking treedt informeren hoe ze de juiste gegevens bij hun inschrijving kunnen toevoegoegen zodat ze kunnen blijven reageren op ons woningaanbod. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden