Opdracht gegeven bouw 100 woningen Buurtskap De Tuunen

Publicatiedatum: 19-12-2018

Het gaat nu echt gebeuren! Door ondertekening van overeenkomsten met PLEKvoor en Skilpod heeft Woontij opdracht gegeven voor de bouw van 100 sociale huurwoningen voor Buurtskap De Tuunen in Den Burg.

Na een Design & Build aanbesteding werden deze twee bedrijven door een jury geselecteerd voor de bouwopdracht. Op basis van een globaal programma van eisen en een beeldkwaliteitsplan ontwikkelden zij plannen voor verplaatsbare woningen. Plek Voor uit Soesterberg gaat 23 woningen bouwen, types tuinhuisje en vissershuisje. Vooral de beeltenis van het karakteristieke vissershuisje heeft reeds, als illustratie bij diverse krantenartikelen en tv, veel landelijke bekendheid gekregen.

Het Belgische bedrijf Skilpod uit Geel gaat 77 woningen bouwen voor Woontij. Alle woningen worden fabrieksmatig gebouwd en daarna naar Texel vervoerd. Dat gaat over de weg (PLEKVoor) en per boot (Skilpod).  Een groot aantal woningen is reeds voor de zomer van 2019 bewoonbaar. Volgend voorjaar start Woontij met de verhuur van de woningen. De bouwkosten van het project bedragen circa € 11,5 miljoen. 

De contracten zijn ondertekend door Filip Timmermans (Skilpod), Bardo Mutsaers (PLEKVoor) en Jan van Andel (Woontij).

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden